FLORIN

BIRTA


PRIMAR

ORADEA

DESPRE MINE

DESPRE MINE


Sunt născut și crescut în Oradea, familist convins și tată a trei copii minunați. Începând din anul 2020, sunt primarul municipiului Oradea, iar ultimii patru ani din viață i-am dedicat orașului Oradea și creșterii calității vieții orădenilor. Anterior, am fost viceprimar al municipiului Oradea (2016 - 2020), președinte al Clubului Sportiv Municipal Oradea (2009 - 2016) și director la Cancelaria Instituției Prefectului (2007 - 2008). De profesie sunt jurist, am 40 de ani și sunt președintele PNL Oradea, partid în care m-am înscris la vârsta de 18 ani.

O dată cu preluarea conducerii Primăriei Oradea de către domnul Ilie Bolojan, în anul 2008, administrația locală din Oradea a fost resetată, prevalând principiile de management și performanță similare celor din mediul privat. Toate proiectele propuse au fost puse în practică, folosindu-ne la maxim de oportunitățile aduse de fondurile europene, iar serviciile publice au fost puse în slujba cetățeanului. Formarea mea administrativă s-a realizat alături de echipa Bolojan, care a făcut din Oradea un exemplu de bune practici, recunoscut la nivel național și internațional.

În mandatul meu de primar, am reușit să implementăm proiecte municipale de un volum fără precedent, pe toate sectoarele de activitate, de la educație și sănătate la spații verzi, respectiv spații pietonale, de la mobilitate urbană la industrie și antreprenoriat, precum și de la drumuri, utilități și iluminat public la turism, tineret și sport. Cifrele arată că în intervalul 2016 - 2024, la nivelul Primăriei Oradea am reușit să realizăm proiecte cu fonduri europene în valoare de 756 milioane de euro, iar acum avem în evaluare, respectiv în pregătire proiecte cu fonduri europene în valoare de 602 milioane de euro. Din 2008 până în prezent Primăria Oradea a atras finanțări nerambursabile în valoare de circa 1,6 miliarde de euro.

CLICK PENTRU FULLSCREEN

VEZI REALIZĂRILE NOASTRE

Deoarece faptele vorbesc, sunt convins că prin parteneriatul dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor condus de Ilie Bolojan, traseul de dezvoltare al municipiului Oradea, al Zonei Metropolitane și al întregului județ Bihor se va accentua tot mai mult, în anii ce vin, prin noi proiecte menite să crească calitatea vieții orădenilor și bihorenilor.