Turism

Un oraș turistic este un oraș prosper. Resursele materiale realizate în alte orașe sau țări sunt cheltuite în Oradea și devin o sursă de investiții solide. Turismul sustenabil este parte din strategia pe termen lung a orașului Oradea. Un oraș atractiv pentru turiști este un oraș plăcut și pentru locuitorii săi. Suntem oraș turistic și ne concentrăm ca turismul generat să fie unul sustenabil care să nu afecteze negativ viața orădenilor. Prin investițiile în reabilitarea centrului orașului, reabilitarea clădirilor de patrimoniu și realizarea Aquaparkului Nymphaea, Oradea a reușit să atragă zeci de mii de turiști în ultimii ani.

Anul acesta Oradea a fost declarată stațiune turistică de interes național și au fost demarate procedurile pentru declararea unui areal din oraș ca stațiune termală. Ambele demersuri ne vor da posibilitatea accesării unor fonduri europene sau guvernamentale, special dedicate stațiunilor turistice și balneare. Această posibilitate nu este doar pentru primărie, fondurile fiind disponibile și pentru companii private. 

Oradea este deja cunoscută ca destinație turistică pentru arhitectura și frumusețea centrului istoric. Pe lângă proiectele prin care vom continua să reabilităm clădirile din centrul orașului și să extindem zonele pietonale, ne propunem să dezvoltăm turismul de sănătate. Declararea unui areal din Oradea ca stațiune termală este primul pas. Următorul pas este să construim zone pentru tratament și recuperare la cele mai înalte standarde europene. Cel mai mare proiect în această direcție este Grădina Termală Ioșia care va oferi zone de spa, tratament și cură cu apă termală.

În următorii 10 ani Oradea va deveni una din primele 5 destinații turistice din România prin: continuarea creării de noi spații pietonale, amenajarea centrului prietenos cu pietonii, dezvoltarea calendarului de evenimente care să completeze oferta turistică, deschiderea de noi obiective turistice (clădirea Primăriei), construcția Grădinii termale Ioșia, dezvoltarea pregătirii personalului prin parteneriatul cu Ecole Hoteliere de Laussanne, relocarea Grădinii Zoologice și crearea unui parc de aventura în apropierea acesteia, valorificarea potențialului turistic județean alături de conducerea județeană, dezvoltarea unei piețe de produse bihorene în centrul orașului și oferirea unor servicii turistice în zonele de interes (toalete, parcări autocare,).


Propuneri proiecte


  • Turismul de business, de conferințe, prin construirea în Oradea a unui centru de conferințe;
  • Parteneriate cu tour-operatorii pentru dezvoltarea de pachete turistice de tip city break în Oradea;
  • Dezvoltarea turismului de sănătate și de tratament.

Florin Birta folosește cookies pentru a îmbunătăți experința de navigare. Continuarea utilizării site-ului, reprezintă acceptul dumneavoastră. Mai multe detalii puteți găsi accesând pagina de POLITICĂ DE COOKIES.