În siguranță la școală

Din 14 septembrie începe un nou an școlar după o lungă pauză în care elevii și profesorii s-au întâlnit doar în mediul online. Ne dorim ca situația în noul an școlar să fie diferită, elevii și profesorii să participe fizic la cursuri și să se simtă cu toții în siguranță.

Primăria Oradea a alocat printr-o rectificare bugetară suma de 330.000 euro pentru achiziția de măști, dezinfectanți și alte echipamente necesare deschiderii anului școlar în municipiul Oradea, în condiții de siguranță. În Oradea s-a decis să nu se monteze policarbonat sau plexiglas pe bănci.

De asemenea, vor mai fi puse la dispoziția școlilor din Oradea un număr de 100 de termometre necesare pentru realizarea triajului înaintea intrării la clasă. La recomandarea Direcției de Sănătate Publică, se vor achiziționa și 5 nebulizatoare, pentru ca în cazul apariției unor infectări să se poată interveni rapid.

După cum se știe, Guvernul a emis o ordonanță care permite ca anumite cheltuieli care trebuiesc făcute de autoritățile locale la acest început de an școlar, să fie decontate din fonduri UE, pe baza unor cereri de finanțare.

Citește mai mult pe site-ul Primăriei Oradea

Florin Birta folosește cookies pentru a îmbunătăți experința de navigare. Continuarea utilizării site-ului, reprezintă acceptul dumneavoastră. Mai multe detalii puteți găsi accesând pagina de POLITICĂ DE COOKIES.