Educație

Dezvoltarea unui oraș nu își poate atinge potențialul maxim fără un sistem de educație competitiv și un nivel bun de calitate a vieții. Educația pornește de la creșe, grădinițe și nu se termină niciodată. Primăria are responsabilitatea clădirilor, a dotării acestor clădiri și a spațiilor creșelor, grădinițelor și școlilor publice din Oradea. În ultimii ani au fost reabilitate și construite grădinițe, școli și campusuri școlare cu scopul de a crește nivelul de calitate a învățământului local. Curricula școlară este responsabilitatea Ministerului Educației, dar prin parteneriate și eforturi locale Primăria a revitalizat învățământul profesional, atât de necesar pentru a calificare. 

Deoarece lipsa forței de muncă calificată este una din cele mai mari probleme ale industriei ospitalității am decis să înființăm Oradea Hospitality Management Academy, care va oferi absolvenților diplome de la cea mai importantă instituție de învățământ în ospitalitate: École Hoteliere de Lausanne. Școala va oferi atât diplomă de Lausanne cât și diplomă de post liceală conform reglementărilor legale din România. Aceste demersuri vor crește nivelul de calitate și prestigiul sistemului de învățământ din Oradea. Vom continua să susținem și să investim în școlile profesionale care să asigure forță de muncă calificată pentru companiile din Oradea. Anul trecut am finalizat reabilitarea Colegiului Tehnic Traian Vuia din Oradea iar anul acesta continuăm reabilitarea Colegiului Tehnic Mihai Viteazul.

Activități extracurriculare susținute pentru elevii din clasele primare și gimnaziale vor face ca tinerii să crească armonios punând valoare pe lucrurile practice și pe activitățile în aer liber. 

Creșterea valorii liceelor pentru a avea studenți cât mai performanți în viitor se face prin punerea la dispoziție a unor clădiri, laboratoare și săli de clasă cu echipamente de ultimă generație. O universitate dotată cu spații de calitate pentru învățat, sport și relaxare este o universitate atractivă atât pentru studenți, cât și pentru profesori de calitate. Campusurile performanțe și atractive vor întregi oferta orașului Oradea. Conectarea cu mediul de afaceri și dezvoltarea școlilor profesionale pe nivelurile de cerere a companiilor din economia locală și din parcurile industriale vor da învățământului orădean o nouă atractivitate și o calitate crescută evidentă prin adaptarea învățământului la nevoia companiilor din Oradea și meseriile viitorului.

Propuneri proiecte

  • Universitate dotată cu spații de calitate pentru învățat, sport și relaxare;
  • Campusuri performanțe și atractive;
  • Construirea în parteneriat cu Consiliul Județean a unui nou campus școlar;
  • Construirea de noi școli și grădinițe.

Florin Birta folosește cookies pentru a îmbunătăți experința de navigare. Continuarea utilizării site-ului, reprezintă acceptul dumneavoastră. Mai multe detalii puteți găsi accesând pagina de POLITICĂ DE COOKIES.