Oradea, mai aproape de Europa

Autostrada Transilvania, secțiunea dintre Biharia şi Borş, s-a deschis traficului rutier. Prin finalizarea drumului expres, orădenii pot să ajungă acum din zona centrală în noul punct de trecere al frontierei Borș II, în aproximativ 20 de minute.

La kilometrul 62 al autostrăzii Transilvania, vom construi un nod rutier ce va lega orașul Oradea de autostradă, printr-un drum cu 4 benzi ce va măsura 19 km.

Noul drum va începe cu un pasaj peste calea ferată de la sensul giratoriu de pe Calea Sântandrei, apoi trece cu un pod nou peste Criş în zona localității Sîntion, traversează cu pasaje supraterane drumul și calea ferată ce duc spre Ungaria în zona comunei Borș și se termină într-un nod rutier pe autostradă, la 2,5 km de graniță.

În acest moment s-a finalizat licitația pentru noul drum și se află în stadiul de realizare a proiectului tehnic, iar la primăvară, cel târziu, vor începe lucrările.

Citește mai multe despre stadiul lucrării noului drum pe siteul Primăriei Oradea.

Florin Birta folosește cookies pentru a îmbunătăți experința de navigare. Continuarea utilizării site-ului, reprezintă acceptul dumneavoastră. Mai multe detalii puteți găsi accesând pagina de POLITICĂ DE COOKIES.