PRINCIPALELE PRIORITĂȚI ALE ORAȘULUI ORADEA PENTRU ANII URMĂTORI

Suntem într-o nouă etapă a dezvoltării și ne confruntăm cu noi provocări, dar experiența ultimilor ani, un parteneriat real cu Consiliul Județean Bihor, viziunea și aplicarea unor exemple de bune practici din alte orașe europene mai dezvoltate oferă cea mai solidă fundație pentru continuarea direcției bune în care s-a înscris deja orașul.

Principalul obiectiv este continuarea ritmului de dezvoltare de până acum și continuarea muncii pentru drumuri mai bune în oraș, pasaje pentru descongestionarea traficului, noi spații verzi, atragere de investitori și dezvoltarea companiilor locale, servicii publice mai bune, în esență direcții de dezvoltare testate care vor trebui continuate. În același timp, odată cu atingerea unui anumit grad de dezvoltare apar noi provocări, cum este un transport metropolitan integrat, proiecte de regenerare urbană (realizarea de spații verzi sau zone pentru public din terenuri abandonate sau clădiri neîngrijite), colectarea selectivă a deșeurilor, digitalizarea administrației locale, parcări compacte în centrul orașului și în cartiere, noi zone pentru tineri și sport, un centru istoric pietonal și turistic, școli și grădinițe modernizate și un sistem de sănătate la standarde normale.

Consider că această direcție de dezvoltare va putea să crească nivelul de calitate al vieții orădenilor, să creeze condițiile minime pentru atragerea de noi investiții și turiști și nu în ultimul rând să propulseze orașul în primele 5 orașe din România.

Pentru a putea face aceste lucruri e nevoie de încrederea și votul orădenilor și mai presus de asta de o dedicare totală a conducerii primăriei pentru prioritățile acestui oraș. Ultimii ani ne-au arătat că se poate, că nu există muncă fără greșeli și că până acum conducerea orașului a fost cu adevărat în slujba cetățeanului. 

Așadar, acestea sunt prioritățile noastre pentru următorii ani:

Florin Birta folosește cookies pentru a îmbunătăți experința de navigare. Continuarea utilizării site-ului, reprezintă acceptul dumneavoastră. Mai multe detalii puteți găsi accesând pagina de POLITICĂ DE COOKIES.