Sănătate

Datorită strategiei implementate în lupta anti-Covid am ajuns unul din cele mai sigure orașe din Europa, în condițiile în care Oradea este un punct important de intrare în România. Achiziția de echipamente de protecție la începutul pandemiei pentru toate spitalele din județ, achiziția de aparate de testare, organizarea unui spital COVID pentru tot județul și managementul unic pe toate spitalele din județ s-au dovedit a fi decizii care au făcut ca viața orașului și activitatea companiilor să continue.

Reconstrucția principalelor unități de primire urgențe a spitalelor prin investiții în aparatură, reabilitarea de secții și management integrat se dovedește a fi una din cele mai bune strategii aplicate de administrația orădeană datorită investițiilor susținute la nivelul spitalelor din Oradea. 

Am atras peste 6 milioane de euro din fondurile europene alocate pandemiei pentru a dota spitalele din Oradea, astfel încât în situația în care va crește numărul de cazuri să putem asigura populației condiții decente pentru tratament și să fim cât se poate de bine pregătiți pentru perioada următoare.

Sistemul medical nu este perfect dar cu siguranță în ultimii ani s-au făcut progrese notabile și vă asigur că în următorii ani vom continua proiectele de dezvoltare. În ultimii ani s-au reabilitat secții întregi ale spitalelor din Oradea (Urologie și Chirurgie Oncologică și generală), s-a achiziționat aparatură de ultimă generație, s-a construit un heliport care asigură transferul pacienților critici către alte spitale sau din comunele județului către Oradea. 

Proiecte cu un impact major în domeniul sanitar sunt deja în derulare. Cele mai importante sunt construcția noului corp de clădire pentru Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Județean Oradea și dotarea cu aparatură de ultimă generație, aici blucrările urmând să se finalizeze în această toamnă, reabilitarea energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență și a Spitalului Municipal, construcția noului Ambulator de la Spitalul Județean.. 

Unele din cele mai mari cheltuieli ale unui spital sunt și cele legate de utilități. Pentru a reuși să creștem bugetele de investiții ale spitalelor am accesat fonduri europene prin care să anvelopăm clădirile pentru a reduce pierderile de căldură, să implementăm sisteme sustenabile de încălzire precum panouri fotovoltaice și pompe de căldură pentru a completa sistemul de încălzire centralizat. 

Un proiect important, deja contractat care va trebui implementat în următorii ani este construcția unei noi clădiri pentru un spital de pediatrie lângă actualul spital Municipal. Investiția de peste 11 milioane de euro va oferi copiilor condiții de tratament european.  


  • Construcția unui nou spital cu cel puțin 200 de paturi din fonduri UE, destinat secţiei de infecţioase şi secţiei de pneumologie;
  • Dotarea cu aparatură a spitalelor;
  • Dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate;
  • Oferirea unui act medical de calitate.

Florin Birta folosește cookies pentru a îmbunătăți experința de navigare. Continuarea utilizării site-ului, reprezintă acceptul dumneavoastră. Mai multe detalii puteți găsi accesând pagina de POLITICĂ DE COOKIES.