Conectivitate și Transporturi

Dezvoltarea parcurilor industriale, conectarea orașului cu autostrada Transilvania și poziția geografică strategică impun dezvoltarea unui hub pentru transportul eficient al mărfurilor către și dinspre Europa de Vest. În următorii ani vom construi o platformă intermodală, pe calea Borșului în zona birourilor ANAF (vizavi de compania Essers) care să ofere posibilitatea transportului mărfurilor pe tren și camion. Această platformă intermodală va fi conectată la rețeaua de drumuri europene prin drumul de legătură cu autostrada și rețeaua de cale ferată europeană. 

Transportul public a fost și este, de asemenea, o prioritate pentru dezvoltarea unui oraș. Principalele proiecte pentru dezvoltarea sistemului public de transport sunt reînnoirea parcului de tramvaie și autobuze și foarte important, extinderea transportului public la nivelul Zonei metropolitane. Achiziția de tramvaie și autobuze din fonduri europene este o proprietate care a dat deja rezultate și care va continua și în următorii ani. Extinderea liniilor de transport (autobuze și tramvaie) este de asemenea o prioritate pentru dezvoltarea orașului. Prin acest fel de investiții oferim acces facil locuitorilor la rețeaua de transport, astfel încât aceștia să poată merge la muncă sau circula prin oraș repede și eficient. 

Economia locală a orașului absoarbe din ce în ce mai multă forță de muncă din proximitatea orașului. Chiar și azi avem oameni care locuiesc și la 40 de km depărtare de oraș, dar care muncesc în Oradea. În parteneriat cu Consiliul Județean Bihor vom susține costul de transport pentru persoane, astfel încât drumul spre oraș să fie parcurs în condiții normale și în cel mai scurt timp posibil. Acest lucru presupune, de asemenea, construirea unor noi platforme intermodale (hub integrat de transport) care să conecteze rutele externe de autobuz și tren cu transportul public local. Cel mai important proiect de acest fel va fi realizat în fața gării CFR din Oradea, prin introducerea traficului în subteran și construirea spațiilor necesare pentru acest proces de transbordare. 

Propuneri proiecte

  • Dezvoltarea Aeroportului în parteneriat cu Consiliul Județean și atragerea de curse internaționale;
  • Legătura orașului Oradea cu autostrada Transilvania;
  • Hub intermodal de transport în zona Gării Oradea în parteneriat cu Consiliul Județean;
  • Drumuri de legătură cu zona metropolitană Oradea (Nojorid, Paleu și Sânmartin).

Florin Birta folosește cookies pentru a îmbunătăți experința de navigare. Continuarea utilizării site-ului, reprezintă acceptul dumneavoastră. Mai multe detalii puteți găsi accesând pagina de POLITICĂ DE COOKIES.