Industrie

Dezvoltarea parcurilor industriale este una dintre cele mai eficiente măsuri de creștere a nivelului de trai și în ultimii ani aceste proiecte și-au dovedit beneficiile. Azi, Oradea se dezvoltă permanent în această direcție. 

Următorul pas în dezvoltarea acestor noi zone industriale este aducerea unor servicii necesare investitorilor și angajaților din parcuri. Vom construi unități hoteliere, centre expoziționale, școli profesionale, grădinițe, centru de servicii (poștă bancă, taxe impozite locale) și multe alte facilități, pentru a le oferi angajaților și investitorilor soluții care să le reducă timpul petrecut în mașină pentru rezolvarea acestor probleme.

Atragerea permanentă de noi investitori se vede azi în cele trei parcuri industriale. Niciodată Oradea nu a avut o industrie atât de puternică, complexă și diversă. Tehnologiile utilizate de companiile care și-au deschis puncte de producție în Oradea sunt cele folosite în toate fabricile moderne din Europa și sunt la cel mai înalt nivel tehnologic. Orădenii și cei din împrejurimi au învățat sisteme noi de lucru, concepte avansate de siguranță și mulți profesioniști și-au crescut nivelul de cunoștințe și experiență în cadrul companiilor din parcurile industriale orădene.

Legătura cu autostrada deschide posibilitatea orașului de a avea zone logistice strategice pentru marile companii de retail atât online, cât și offline și astfel cererea de dezvoltare în această direcție va crește. Vom pune accent pe fructificarea la maxim a poziției geografice prin facilitarea centrelor logistice și prin construcția unei platforme intermodale care să facă transferul mărfurilor de pe tren pe camioane și invers.  

Propuneri proiecte

  • Dezvoltarea continuă a parcurilor industriale;
  • Atragerea permanentă de noi investitori;
  • Construcția locuințelor de serviciu pentru angajații companiilor din parcurile industriale;
  • Hub IT: Spații de birouri IT în clădirea reabilitată a Spitalului de Neurologie;
  • Construcția unui terminal intermodal de transport mărfuri.

Florin Birta folosește cookies pentru a îmbunătăți experința de navigare. Continuarea utilizării site-ului, reprezintă acceptul dumneavoastră. Mai multe detalii puteți găsi accesând pagina de POLITICĂ DE COOKIES.